28/08/2013

Mijn verhaal in NRC Handelsblad

 

IrmgardenSjoerdLitjens.jpg

Deze zomer, half juli, werd ik geïnterviewd door journalist Gijsbert van Es voor de rubriek Nabestaan in NRC Handelsblad. Een interviewverzoek waaraan ik gehoor gaf omdat het af en toe prettig is om met aandacht stil te staan bij het feit dat ik op jonge leeftijd weduwnaar ben geworden. Want hoewel pijn slijt en alles went, is nabestaan, weduwnaar zijn en alleen een kind opvoeden nooit vanzelfsprekend.

Dat ik noodgedwongen het beste van mijn leven maak en samen met mijn zoon, familie en vrienden, een gelukkig mens ben, vind ik dan weer wel vanzelfsprekend. Dat is het niet, zo blijkt uit de maar voortdurende stroom reacties die na publicatie van het interview in NRC Handelsblad op me af is gekomen. Bekenden en vele onbekenden mailden me hun dank, verhalen en bewondering. Daar werd ik stil van.

Als journalist stel ik mezelf altijd ten doel de ander zo goed mogelijk recht te doen, mijn verhaal is in die context niet belangrijk. Omdat anderen daar in dit geval anders over denken, hierbij een link naar het interview dat op 3 augustus in NRC Handelsblad stond.