​​Waarde,

Kijk ik naar verhalen, in de literatuur en in de journalistiek, dan legt het gecreëerde het veelal af tegen het gereconstrueerde; datgene wat is bedacht, valt vaak in het niet bij dat wat beleefd, doorleefd en verteld wordt. Met andere woorden: fictie haalt het mijns inziens maar zelden bij non-fictie.

Ik geloof in de belofte van het bestaande, in de schoonheid en de kracht ervan. Zo kijkend, lezend, consumerend en schrijvend komen er bijzondere, fascinerende, vaak leerzame verhalen op mijn pad. Daarom doet MijnVerhaal in deze nieuwsbrief verslag van verhalen die echt zijn gebeurd.
 
Met dank voor je aandacht,
Sjoerd Litjens / MijnVerhaal

* Excuus voor het geval je deze kwartaalpost liever niet ontvangt. Afmelden voor de nieuwsbrief kan onderaan deze e-mail.

Iepen Doar(p)

Alle 128 huishoudens van het dorp Feanwâldsterwâl zo mooi mogelijk portretteren. Dat is het doel van MijnVerhaal met Iepen Doar(p), een documentair verhalenproject dat zich in de loop van 2016 zal ontvouwen. Een fraai Fries tipje van de sluier lichten we hier. Meer info volgt spoedig via www.iependoarp.eu
     

De marathon

's Lands beste documentairemaker, Geertjan Lassche, volgde 's lands beste marathonloper, Michel Butter (en zijn coach) voor, tijdens en na de marathon van Amsterdam. De Mooiste Marathon is nu (terug) te zien op 2doc. Een belangrijke rol in deze docu is weggelegd voor geluid en het soms (de stiltes) ontbreken ervan.
     

Documentaire

De eerste documentaire van MijnVerhaal vertelt het verhaal van Herxen, een kleine plattelandsgemeenschap langs de IJssel, door de ogen van vijf verschillende generaties. De documentaire kijk je hier. Mocht je denken: dat wil ik ook voor de gemeenschap waar ik deel vanuit maak: laat het weten!
     

Kaasman

In de podcasts Echt Gebeurd vertellen mensen mooie, bijzondere of grappige verhalen over wat ze hebben meegemaakt. De verhalen worden sinds 2008 verzameld door Paulien Cornelisse en Micha Wertheim (foto). Abonneer je hier en/of luister hier ter kennismaking dit prachtig vertelde verhaal over Kaasman.
     

In koelen bloede

In Cold Blood, de titel is veelzeggend. Las je het boek niet, doe jezelf dan alsnog het plezier. Het meesterwerk van Truman Capote, de even beheerst afstandelijke als intiem persoonlijke reconstructie van een meervoudige moord, bestel je hier. Leen je liever? Wees welkom bij MijnVerhaal in Zwolle.
     

Opa Assendorp

Iedere maand schrijft MijnVerhaal een verhaal in De Assendorper, de wijkkrant van de mooiste wijk van Zwolle, over  jeugdherinneringen aan de wijk. Deze maand vertelt Annelien Prins over de man die als bijnaam Opa Assendorp droeg, haar eigen bijzondere opa. Het veelgelezen stuk is hier te vinden.
     

Teambuilding

Met de in- en output van de teambuildingsdag die MijnVerhaal organiseerde voor Stichting De Zonnesteen, maakten we een tijdschrift met diverse persoonlijke verhalen. In de categorie 'Het keerpunt' schreef Ina Hekkert (foto) het hier te lezen topverhaal. Ook zo'n teamdag plus magazine voor je bedrijf? Contact ons!
     

Schrijfweek

Wil je dagen achtereen schrijven, goed begeleid en in prettig gezelschap? En wil je dan ook overheerlijk eten en prachtig wandelen? Dat alles kan via MijnVerhaal op een van de mooiste plekjes in Drenthe. Het beproefde MijnVerhaal-recept, van 13/11 tot 18/11, boek je hier
     
Wil je naar aanleiding van deze nieuwsbrief meer weten over de activiteiten van MijnVerhaal? Kijk op www.mijnverhaal.eu, bel, mail of kom op een maandagmiddag tussen 1 en 2 op het inloopspreekuur van MijnVerhaal aan de Westerlaan 51 in Zwolle.
     

Deel deze nieuwsbrief