Waarde,

Alles is mogelijk, als je maar gelooft. Dat dacht ik onlangs toen een oud-cursiste me - dankbaar - belde met de mededeling dat ze nu ook zelf geloofde goed te kunnen schrijven. Ze was aan haar derde boek begonnen, het zou gaan over haar beppe, een van de eerste Friese schaatskampioenes. 

Als alles mogelijk is, wat doe je dan, wat maak je dan? De vraag stellen, is hem beantwoorden. Mijn antwoord heet Iepen Doar(p), een project dat een van de fraaiste Friese dorpen in zijn geheel wil portretteren. Waarom? Omdat het kan, nooit gedaan en bijzonder is; omdat ieder leven een portret waard is.

Met dank voor je aandacht,
Sjoerd Litjens / MijnVerhaal
 

Fraai Fries

Eerder berichtten we al over het MijnVerhaal-project Iepen Doar(p), een levensverhalen project over en voor het fraaie Friese dorp Feanwaldsterwal, waarover u het komende jaar heel veel meer gaat horen. Help het project mede mogelijk maken! Lees hier hoe!
     

Het ultieme

Begin twintig zijn, lezen over de bouw van de Twin Towers in New York en bedenken dat het de ultieme droom is om op een touw tussen die gebouwen te wandelen. En die droom vervolgens tot uitvoering brengen. Dat is het verhaal van de waanzinnige documentaire Man on Wire (2008) die hier gratis te zien is
     

Boek maken

Een boek maken, dat kan iedereen. De hulp, tijd en ruimte die ervoor nodig is, biedt MijnVerhaal van 14 tot 18/11 in het Hunehuis in Halvelte. Alle schrijvers worden in de watten gelegd; overheerlijk eten en drinken, wordt verzorgd door een topkok. Hoe dat is, lees je hier. Meer info/ aanmelden? Klik hier!
     

Ruimte?

Als cursusleider is weinig fijner dan aan het eind van een cursusdag een verhaal lezen waarin de cursist zichzelf verrast als schrijver. Een Haarlemse cursiste schreef zo'n verhaal, een verhaal dat prachtig aan de haal gaat met het begrip Ruimte. Met toestemming publiceer ik het hier.
     

Honden en humor

Rodaan Al Galidi kwam uit de hel toen zijn vliegtuig landde op Schiphol, waarna hij zoekend naar asiel de hemel hoopte. IJdele hoop, zo blijkt uit zijn relaas over leven in Nederlandse AZC's. Zonder honden en humor had hij het niet gered. Doe hem en jezelf een plezier en koop 'Hoe ik talent voor het leven kreeg.'
     

Held

Show me a hero, heet het zesdelige document van 's werelds beste seriemaker, David Simon. De titel is ontleent aan een veelzeggende quote van de Iers-Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald: 'Show me a hero, i'll write you a tragedy.' Ga dat zien bij HBO, of kom langs in Zwolle om de DVD te lenen. 
     
Wil je naar aanleiding van deze nieuwsbrief meer weten over de activiteiten van MijnVerhaal? Kijk op www.mijnverhaal.eu, bel, mail of kom op een maandagmiddag vanaf 13 uur op het inloopspreekuur van MijnVerhaal aan de Westerlaan 51 in Zwolle.
     

Deel deze nieuwsbrief