Waarde,

Na een serie prachtige volzinnen over hoe belangrijk het is dat je jezelf in alle facetten onder ogen durft te zien, keek schrijfster Griet op de Beeck, deze zomer als Zomergast op bezoek bij de VPRO, haar tafelheer vragend aan en zei: 'Nee?' Ze stelde zo de net door haar vurig betoogde wijsheid openlijk ter discussie.  

Al even kwetsbaar en krachtig sprak Nick Cave, die voor de documentaire One More Time With Feeling het maakproces van zijn laatste album 3D liet documenteren, een proces waarin hij omgeven door getrouwen de rauwe rouw van zijn recent overleden zoon van zich af componeert. Banaal intiem waren de scenes bij vlagen, maar evengoed zo poëtisch dat het document bij deze een warme aanbeveling verdient.  

Met dank voor je aandacht,
Sjoerd Litjens / MijnVerhaal
 

Aandacht

Het MijnVerhaal-project Iepen Doar(p) start niet in september, maar - Doe mee! we zoeken nog sponsoren! - in januari 2017. Ondertussen hebben we over media-aandacht geen klagen. De Leeuwarder Courant, Het Friesch Dagblad (frysktalig!), Actief Media en Finster op Fryslan, berichtten al over het project.
     

Even schrijven

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de schrijfweek die MijnVerhaal van 14 tot 18/11 geeft in Het Hunehuis in Havelte. Wil je in alle rust, goed begeleid werken aan een boek, of verhalen en tussen de schrijfbedrijven door overheerlijk eten en drinken? Meld je dan snel aan. Dat kan hier!
     

In therapie

Schrijfster Griet op de Beeck was deze zomer de interessantste VPRO-zomergast. Krachtvoer was haar pleidooi - 'Iedereen in therapie' - voor een streven naar intensiteit in plaats van geluk. De uitzending terugkijken kan helaas niet, een mooie recensie over het gesprek teruglezen kan wel. Klik daarvoor hier
     

Dagelijkse shot

Dat ieder leven een portret waard is, bewijst de populaire en inspirerende fotoblog Humans of NewYork dagelijks. Plezier jezelf met een bezoek aan de HONY-site of de daaraan gekoppelde social media, of bestel het prachtige koffietafelboek voor een dagelijkse shot verwondering en ontroering.  
     

Even praten

Kunnen we even praten? Zo heet de prachtige theatershow van De Makkers, recent opgevoerd op het Stadsfestival in Zwolle. Wie niet wachten wil op een reprise doet er goed aan een gesprek met een vreemde aan te knopen. Waarom dat zo verrijkend is, beschreef Phillip Huff al eens treffend.
     

Iemand anders

'Maar wat gebeurt er als jouw iets overkomt dat zo catastrofaal is dat je iemand anders denkt te worden?' Die vraag beantwoordt Nick Cave in de fenomenale docu One more time with Feeling. Lees er hier alles over, kijk deze clip en luister vooral ook (zware kost) het bijbehorende muziekalbum Skeleton Tree.
     

De zoveelste keer

Als vrolijk besluit van deze nieuwsbrief en als voorbeeld van een onwaarschijnlijk goed, grappig en inventief verteld verhaal, een link naar de cabaretshow Voor de Zoveelste keer van Micha Wertheim. Dit is een oude voorstelling die - Hoera! - via npo.nl nog steeds toegankelijk is. 
     
Wil je naar aanleiding van deze nieuwsbrief meer weten over de activiteiten van MijnVerhaal? Kijk op www.mijnverhaal.eu, bel, mail of kom op een maandagmiddag vanaf 13 uur op het inloopspreekuur van MijnVerhaal aan de Westerlaan 51 in Zwolle.
     

Deel deze nieuwsbrief