Waarde,

Ongelooflijk trots ben ik, grutsk, dat Iepen Doar(p), het MijnVerhaal-project dat als doel heeft om het mooie Friese dorp Feanwâldsterwâl in z'n totaliteit te portretteren, groen licht heeft gekregen. Het gaat door! Op 20 januari starten met een feestelijke bijeenkomst voor alle dorpsbewoners en andere direct betrokkenen in café ‘t Dûke Lûk in Feanwâldsterwâl.

Als lezer van deze nieuwsbrief zullen we u uiteraard van alle ontwikkelingen rondom Iepen Doar(p) op de hoogte houden. Ondertussen bouwt MijnVerhaal verder aan haar portfolio. In 2016 verzorgden we een drietal mooie levensboeken. En voor 2017 staan alweer verschillende boekprojecten en inspirerende schrijfcursussen op het programma.

Al met al heel veel moois in 2017 in het vooruitzicht.

Met dank voor je aandacht,
Sjoerd Litjens / MijnVerhaal
 

Iepen Doar)p)

Vanaf 20 januari gaat MijnVerhaal in samenwerking met velen alle 128 huishoudens van het dorp Feanwâldsterwâl portretteren. Hoe we dat doen, zal te volgen zijn via www.iependoarp.eu. Onze IepenDoar(p)-nieuwsbrief ontvangen? Stuur een mail naar: info@iependoarp.eu 
     

Toen ik vijf was

Dat een persoonlijk verhaal met behulp van audio het meest indringend verteld wordt en dat kinderen je altijd opnieuw en anders laten nadenken over wezenlijke levensvragen, maakt Sara Kolster duidelijk in de recent verschenen audiodocumentaire Toen ik vijf was. Neem de tijd om te luisteren! Klik hier
     

Jeugdheld

Mijn jeugdheld Bruce Springsteen schreef zijn autobiografie. Het boek overtrof al mijn verwachtingen. Een vlot geschreven openhartige en schrijnende biecht is het. Luisteren naar verteller Bruce, kan ook. Een voorproef van het luisterboek, een liefdevol hoofdstuk over vriendschap, luister je hier.  
     

Vuurwerk

'Er is geen succes of falen in kunst', aldus de Chinese vuurwerkkunstenaar Cai Guo­-Qiang. Zijn meesterwerk, een in het geheim speciaal voor zijn honderd-jarige oma gemaakte voorstelling, is prachtig gevangen in de Netflix documentaire Sky Ladder. Een kleurrijk familieportret dat gezien mag worden!
     

Donor

Veel verhalen geschreven tijdens de MijnVerhaal-cursussen zijn alleen bestemd voor directe naasten van de schrijver. Maar soms zijn er verhalen die een groter publiek verdienen, zoals het verhaal van Linde die in 2014 in een week tijd zowel haar vriend als vader verloor. Lees het, deel het!
     

Cursus levensboek

Een boek maken, dat kan iedereen. De hulp, tijd en ruimte die ervoor nodig is, biedt MijnVerhaal van 14 tot 18 maart in het Hunehuis in Halvelte. Hoe zo'n week eruit ziet, lees je hier. Wil je je aanmelden of meer weten over de invulling van deze cursusweek, klik dan hier!
     
Wil je naar aanleiding van deze nieuwsbrief meer weten over de activiteiten van MijnVerhaal? Kijk op www.mijnverhaal.eu, bel, mail of kom op een maandagmiddag vanaf 13 uur op het inloopspreekuur van MijnVerhaal aan de Westerlaan 51 in Zwolle.
     

Deel deze nieuwsbrief