Beste,

In de vorige nieuwsbrief vertelden we trots over het doorgaan van het project Iepen Doar(p), een initiatief van MijnVerhaal om het Friese Feanwâldsterwâl, het jongste dorp van Nederland, in z'n geheel zo goed en mooi mogelijk te portretteren. De werkzaamheden daarvoor zijn inmiddels in volle gang en er is veel media-aandacht voor het project.

Ondertussen zijn er voor dit jaar een drietal boek-publicaties gepland, waarmee het totaal aan MijnVerhaal-uitgaves op 26 komt. Dat is iets om trots op te zijn. Trots zijn we ook op de positieve respons op de MijnVerhaal-schrijfweek. Een cursist schreef onlangs: 'Dat mensen het gevoel hebben het allemaal zelf te doen, dat ze het vertrouwen en de handvatten krijgen om hun levensverhaal zelf vorm te geven, dat is waar deze schrijfweek voor staat.'

De aanmeldingen voor de volgende cursusweek - medio november - stromen alweer binnen. Er zijn nog drie plaatsen vrij. Heb je een schrijfplan? Geef jezelf dan een geheel verzorgde schrijfweek op een van de mooiste plekjes van Nederland kado, opdat mooie plannen worden gerealiseerd.

Met dank voor je aandacht,
Sjoerd Litjens / MijnVerhaal
 

Fries

Nu ik als documentairemaker terugkom in Feanwâldsterwâl, het dorp van mijn jeugd, spreek ik de taal van daar, het Fries, vaker dan ooit tevoren en realiseer ik me hoeveel cultuur er door taal wordt gevormd. Videomaker Eduard Rekker zette mij in het dorp neer en liet me vertellen over Iepen Doar(p).
     

Volg ons

Nu we met Iepen Doar(p) werken aan een bijzonder dorpsportret, een document dat in 2018 wordt gepubliceerd, kan je onze werkzaamheden via diverse kanalen volgen. Via twitter, via facebook, en eveneens door je via onze website (onderaan) in te schrijven voor onze IepenDoar(p)-nieuwsbrief.
     

Boek maken

Een boek maken, dat kan iedereen. De hulp, tijd en ruimte die ervoor nodig is, biedt MijnVerhaal van 13 tot en met 17/11 in het Hunehuis in Halvelte. Alle schrijvers worden in de watten gelegd; overheerlijk eten en drinken wordt verzorgd door een topkok. Hoe dat is, lees je hier. Meer info/ aanmelden? Klik hier!
     

Kinderarts

De gepensioneerde kinderarts Adrie Voorhoeve woonde in haar leven op meer dan twintig plekken, van Soedan tot Suriname, van Cambodja tot Jemen en van Heerlen tot Stadskanaal. Haar met hulp van MijnVerhaal gemaakte levensboek verhaalt over die door nobel werk gedreven reis over de wereld en is hier te lezen. 
     

Familie

Van je familie moet je het hebben. Zeggen ze. Maar wat heb je dan? Dat vroeg documentairemaker Tom Fassaert zich af toen hij een uitnodiging kreeg van zijn 95-jarige oma uit Zuid-Afrika. De zoektocht die daarop volgt heet A family affair en is een van mooiste documentaires van de voorbije jaren
     

Sterk Water

Een nieuwe 6-delige serie podcasts lanceerde de VPRO Dorst onlangs. Dit keer staat het eiland Terschelling en de verhalen van Terschellingers centraal. Aangrijpend en vermakelijk zijn de verhalen stuk voor stuk. Begin, om een idee te krijgen, met de aflevering: Man over Boord
     
Wil je naar aanleiding van deze nieuwsbrief meer weten over de activiteiten van MijnVerhaal? Kijk op www.mijnverhaal.eu, bel, mail of kom op een maandagmiddag vanaf 13 uur op het inloopspreekuur van MijnVerhaal aan de Westerlaan 51 in Zwolle.
     

Deel deze nieuwsbrief