Beste,

Bij de productie van Iepen Doar(p), het documentaire gemeenschapsproject waaraan MijnVerhaal dit jaar werkt, valt vooral op hoe divers de op het oog uniforme dorpsgemeenschap is die we portretteren. Die diversiteit zal naar voren komen in de verhalen die we audiovisueel vastleggen en die vanaf begin 2018 online gepubliceerd gaan worden. 

Diezelfde diversiteit komt ook terug in de levensverhalen die MijnVerhaal tot dusver publiceerde. Omdat de inhoud van de vast te leggen verhalen iedere keer opnieuw totaal verschillend is, is de kunst steeds weer om erachter te komen welke vorm het beste bij de inhoud past. Zo verscheen recent in kleine oplage een boek, waarin het levensverhaal van twee mensen wordt verteld op basis van de voorwerpen die ze nalieten.

Van flessenopener tot klosje garen, van poesiealbum tot verrenkijker. Alle voorwerpen werden even prachtig gefotografeerd en vervolgens gelardeerd met geschreven herinneringen. Verschillen zijn er om te koesteren, zo mag ook blijken uit de selectie aan kijk-, lees- en luistertips in deze nieuwsbrief. Veel plezier ermee!

Sjoerd Litjens / MijnVerhaal
 

Schrijf!

In de MijnVerhaal-schrijfweek, die van 12/11 tot 17/11 plaatsheeft in het Hunehuis in Havelte, zijn nog enkele plaatsen vrij. Kom je ook, goed begeleid en van alle geneugten voorzien, werken aan je eigen verhalen? Hoe dat is, lees je hier. Meer info/ aanmelden? Klik hier!
     

Danser

Sommige levensverhalen schreeuwen om een fraaie vertelling. Zo ook het turbulente leven van de nog jonge Oekraïense danser Sergei Polunin. Het is gelukkig vastgelegd. Bijzonder is vooral de openheid waarmee alle betrokkenen, de eigen rol en motieven tegen het licht houden. Gaat dat zien!
     

Vrouw

In 1956 - het woord 'genderneutraliteit' bestond nog niet - opende in Casablanca een praktijk waar mannen een geslachtsverandering konden ondergaan. Voor I am a woman now zocht Michiel van Erp een aantal vrouwen op, die in hun jonge jaren man waren. Deze docu is nu opnieuw online te zien.
     

S-Town

Op vakantie in het vliegtuig zag ik dat mijn buurman de podcast-serie S-Town op zijn telefoon afspeelde. Ik vroeg hem welke aflevering hij luisterde. Hij antwoorde breed grijnzend: 'de laatste, ik heb 'm bewaard voor deze vlucht.' Dat snapte ik maar al te goed. Verslavend is het. Wacht niet, take off met S-Town! 
     

De kattenman

Jake Perry is een bijzondere man, iemand die alles anders doet dan anderen, zeker als het gaat om de verzorging van katten. Als beloning voor zijn eigen eigenzinnigheid worden de katten van Jake oud, heel oud. Lees in deze fascinerende longread over het geheim van de kattenman. 
     

Volg ons

Iepen Doar(p), het bijzondere dorpsportret van Feanwâldsterwâl waaraan MijnVerhaal werkt, wordt in 2018 gepubliceerd. Volg onze bezigheden daaraan voorafgaande via twitter, via facebook, en eveneens door je via onze website (onderaan) in te schrijven voor onze IepenDoar(p)-nieuwsbrief.
     
Wil je naar aanleiding van deze nieuwsbrief meer weten over de activiteiten van MijnVerhaal? Kijk op www.mijnverhaal.eu, bel, mail of kom op een maandagmiddag vanaf 13 uur op het inloopspreekuur van MijnVerhaal aan de Westerlaan 51 in Zwolle.
     

Deel deze nieuwsbrief