Waarde,

Dit is de eerste nieuwsbrief van MijnVerhaal, in je mailbox omdat het sterke vermoeden bestaat dat je het leuk en/of interessant vindt om eens per kwartaal MijnVerhaal-post te ontvangen. Elektronische post zal dat zijn, met daarin wetenswaardigheden over hetgeen MijnVerhaal deed, doet en gaat doen, plus verwijzingen naar inspirerende documenten waarin het levensverhalen centraal staan. Ik wens je veel lees-, kijkplezier.

Met dank voor je aandacht,
Sjoerd Litjens / MijnVerhaal

p.s. Excuses voor het geval je deze kwartaalpost liever niet ontvangt. Afmelden voor de nieuwsbrief kan onderaan deze e-mail.

Familieboek

MijnVerhaal hielp met advies en eindredactie bij het boek Thuis, een familiegeschiedenis, die Rosalie Botman schreef op basis van de levensverhalen van zes vrouwen in haar familie. Het geheel werd prachtig opgemaakt door uitgeverij Boekschap, 150 maal gedrukt en verspreid onder familie en vrienden.
     

Gehoord

Voor De Zonnesteen, een inloophuis voor mensen die met kanker te maken hebben, verzorgde MijnVerhaal een boek met en over de vrijwilligers die De Zonnesteen draaiende houden. In dit boek staat het luisterend oor in tekst en beeld centraal. Het veel geprezen Orenboek is hier in te zien en te bestellen.
     

Schrijfcursus?

MijnVerhaal organiseert van 26 tot 30 oktober een schrijfcursus voor mensen tussen de 30 en 50, die een week lang ongestoord willen schrijven, persoonlijk begeleid, met heerlijk eten, op een van de mooiste locaties in Drenthe. Hoe dat is, lees je hier. Voor de late beslisser: er is nog 1 plek vrij! Meld je hier aan!
     

Levensboek

MijnVerhaal organiseert tweemaal per jaar een cursus Levenboek maken in Het Hunehuis in Havelte. De november-cursus zit vol. Opgeven voor de cursus die van 14 tot 18 maart 2016 plaatsheeft kan wel. Meer over de inhoud en de kosten van de cursus lees je op deze plek. Aanmelden kan hier.
     

Levensverhaal

Hoe het is om als zwarte vrouw groot te groeien in een door blanken gedomineerde maatschappij, wat vrijheid werkelijk betekent en wat het kost om die vrijheid te bevechten. Dat alles wordt op indrukwekkende wijze verteld in de documentaire What Happened, Miss Simone? Ga dat zien (via Netflix)!
     

Schipbreuk

In de nazomer van 2014 leed een internationaal gezelschap, waaronder 5 Nederlandse toeristen, schipbreuk in Indonesische wateren. Het merendeel van hen werd na 40 uur drijven in zee gered door lokale vissers. Een van de overlevenden werkt met behulp van MijnVerhaal aan een boek over die gebeurtenis.
     

Gezocht!

Omdat goede zorg voor je naasten een plicht mag heten, werkt MijnVerhaal voor Patiëntveilig.nl aan een serie ervaringsverhalen over de zorg. Opdat patiënten en zorgprofessionals via hun verhalen erkenning krijgen voor dat wat er goed / juist niet goed, gaat in de zorg. Je verhaal delen? Contact MijnVerhaal.
     
Wil je naar aanleiding van deze nieuwsbrief meer weten over de activiteiten van MijnVerhaal? Kijk op www.mijnverhaal.eu, bel, mail of kom op een maandagmiddag vanaf 13 uur op het inloopspreekuur van MijnVerhaal aan de Westerlaan 51 in Zwolle.
     

Deel deze nieuwsbrief