Waarde,

In de tweede nieuwsbrief van MijnVerhaal staat de tijd centraal. Tijd komt altijd terug op DePeperbus.Nu een website die ik twee jaar geleden lanceerde, met daarop iedere twee minuten nieuw zicht op Zwolle. Tijd is het thema in de prachtige documentaire die omrop Fryslân maakte over een jonge Friese klokkenmaker in Londen. En 'neem de tijd' is de boodschap in twee verhalen die MijnVerhaal schreef voor zorgveilig.nl over mensen aan de rand van het leven. 

Afijn, ik wens je een nieuwjaar met veel tijd, voor jezelf en je liefsten!

Met groet,

Sjoerd Litjens / MijnVerhaal

Allerbeste

Voor zorgveilig.nl schreef MijnVerhaal twee verhalen. Zo vertelt Willeke (52 jaar, ALS-patiënt) vanaf haar sterfbed hoe gebrek aan adequate zorg eruit ziet. Dat het ook anders kan, blijkt uit de ervaringen van Mieke, wiens jonge zoon de allerbeste zorg genoot. Lees de verhalen hier (Willeke) en hier (Mieke).
     

Tijdgenoot

Op het kantoor van MijnVerhaal aan de Zwolse Westerlaan 51 hoor je iedere 2 minuten 'klik', het geluid van een camera die het stadsgezicht van Zwolle fotografeert. Zie hier: www.depeperbus.nu, hoe het nu is en kijk ook bij de + linksonder, voor filmpjes en een fraaie selectie hoogtepunten.
     

Vijf generaties

Zaterdag 16 januari gaat in het dorpshuis in Herxen 'Ontmoeting met Herxen' in première. Deze film, mede geregisseerd door MijnVerhaal, vertelt hoe vijf generaties Herxenaren zich hebben verbonden met de dorpsgemeenschap waar ze wonen. Ontmoeting met Herxen is een film over noaberschap.
     

Tijdschrift

Op 21 januari verzorgt MijnVerhaal een teambuildingsdag voor stichting De Zonnesteen in Het Hunehuis in Havelte. Er zal dan een tijdschrift worden gemaakt waarin de levensverhalen van de medewerkers centraal staan. Wil je ook zo'n heidag voor je bedrijf of afdeling? Contact MijnVerhaal voor de mogelijkheden.
     

Feanwâldsterwâl

In februari gaat de url IepenDoarp.Eu online, een website over het jongste verhalenproject van ​MijnVerhaal. Iepen Doar(p) stelt zich, in het licht van Leeuwarden - Fryslân, Culturele hoofdstad 2018, ten doel om alle huishoudens van Feanwâldsterwâl, een van de fraaiste kleine Friese dorpen, te portretteren.
     

Toendra

Over tijd gesproken. Toendra, wat een mooi woord is dat. Het is ook de naam van een serie Podcasts die enkele bevlogen radiomakers het voorbije jaar maakten voor de Vpro. Luister alle dertig uitzendingen op een goed moment terug. MijnVerhaal tipt aflevering #2 en #24
     

Levensboek

MijnVerhaal organiseert tweemaal per jaar een cursus Levensboek maken in Het Hunehuis in Havelte. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de eerste volgende cursus, die van 14 tot 18 maart 2016 plaatsheeft. Meer over de inhoud en de kosten van de cursus lees je op deze plek. Aanmelden kan per telefoon/mail.
     

Nulmerediaan

Omrop Fryslân vertelt het verhaal van een jonge Fries die besluit het van zijn vader geleerde vak voort te zetten vlakbij de plek waar de tijd begint met tellen, de nulmerediaan in Greenwich. 'Dansen met de tijd', heet de documentaire over klokkenmaker Johan ten Hoeve. Zie het hier
     
Wil je naar aanleiding van deze nieuwsbrief meer weten over de activiteiten van MijnVerhaal? Kijk op www.mijnverhaal.eu, bel, mail of kom op maandagmiddag tussen 13 en 14 uur op het inloopspreekuur van MijnVerhaal a/d Westerlaan 51 in Zwolle.
     

Deel deze nieuwsbrief