Voorbeelden

MijnVerhaal legde sinds 2007 tal van levensverhalen vast. Om reden van privacy zijn niet al die documenten inzichtelijk. Op deze plek krijgt u wel een ruim overzicht van en inzicht in de verschillende soorten documenten die MijnVerhaal maakte.  

Om een idee te krijgen van het portfolio van MijnVerhaal klikt u onderaan deze tekst op << vorige of op volgende >>. Wilt u de fysieke uitgave van de verschillende boeken, fotoboeken, tijdschriften lezen, bel of mail dan om een afspraak te maken.

Meer

Corrie van den Berg

De cover hier rechts toont een paspoort uit de Tweede Wereldoorlog. Het is het paspoort van Corrie van den Berg (84) over wiens leven MijnVerhaal een fotoboek maakte. In dit fotoboek zijn 29 zorgvuldig geselecteerde foto’s en documenten uit de periode 1931 - 2012, gekoppeld aan evenzovele anekdotes en beschouwingen.

Klikt u op de cover dan ziet en leest u beeld en tekst bij de jaartallen 1932, 1943, 1986 en 2012. Het geheel geeft een evenwichtig beeld van het leven van een vrouw met een scherp geheugen, een vrouw die waardig en dankbaar haar ouderdom leeft.

Meer

Irmgard Litjens

De foto hier rechts is een van de afbeeldingen die terug te vinden is op irmgardlitjens.nl. Deze website is gemaakt om haar te korte, 34 jarige leven, te eren. De website toont een overzicht van alle teksten, beelden, video's en muziek die haar leven kleurden en is gemaakt voor allen die deel uitmaakten van haar herinneringen. 

Klikt u op de afbeelding hier rechts dan gaat u naar de website irmgardlitjens.nl. Een deel van alle informatie die u daar vindt, is openbaar en dus voor iedereen toegankelijk. Andere teksten en beelden zijn om reden van privacy afgeschermd en enkel te zien voor directe naasten.

Meer

Scheepswerf De Kaap

Het hier rechts getoonde boek maakte MijnVerhaal samen met fotograaf Margreet Vloon en vormgever Annemarie Zijl ter ere van het 75-jarige bestaan van Scheepswerf De Kaap in Meppel. In dit boek vertellen 72 medewerkers, oud-medewerkers en relaties van De Kaap in tekst en beeld hun verhalen over de scheepswerf.

Naast de 72 portretten wordt een uitgebreid overzicht getoond van de schepen die de afgelopen 75 jaar in Meppel bij De Kaap werden gebouwd. Een andere fotoserie geeft inzicht in het bouwproces van een enkel schip. De foto's tonen hoe simpele staalplaten in een paar maanden veranderen in een rivierwaardig schip. Met een klik op de foto hier rechts heeft u toegang tot de digitale versie van het boek. 

Meer

Ruud en Eke Stalmeijer

Klikt u op deze cover dan leest u het voorwoord en de eerste vier hoofdstukken uit het boek dat MijnVerhaal maakte over het leven van Ruud en Eke Stalmeijer (85). Een Fries-Haags echtpaar dat elkaar vond in de hoopvolle jaren kort na de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland.

In die jaren zochten ze volhardend naar manieren om het juk van oorlog en jeugd van zich af te schudden, ten einde samen geluk en balans te vinden. De namen en sommige locaties in dit voorbeeld zijn om reden van privacy gefingeerd.

 

Meer

Ton van der Zijde

Klikt u op de afbeelding hier rechts dan vindt u twee hoofdstukken (2 en 6) uit het boek dat MijnVerhaal maakte over het leven van Ton van der Zijde. Het verhaal van deze 79-jarige man uit Delft is een aaneenschakeling van anekdotes die leiden tot de conclusie dat hij “een bevoorrecht persoon is” die het “vrij aardig heeft gedaan.”

Ton van der Zijde overleed enkele jaren na het maken van dit document. Nabestaanden toonden zich toen opnieuw dankbaar voor het boek en de daarin vastgelegde herinneringen.

Meer

Anna van Zijl - Tromp

Klikt u op deze cover dan leest u twee hoofdstukken (1 en 12) uit het boek dat MijnVerhaal maakte over het leven van Anna Van Zijl-Tromp. Het verhaal van deze 94-jarige Brabantse is het verhaal van een inteligente vrouw die op jonge leeftijd haar man verloor en die nadien een leven lang weduwe bleef.

Anna van Zijl-Tromp gaf haar tijd en aandacht vooral aan de zorg voor haar kinderen en de minderbedeelde medemens. Namen in dit voorbeeld zijn om reden van privacy gefingeerd.

Meer

Mick

Het tijdschrift waarvan u hier de cover ziet, werd gemaakt ter ere van de pensionering van Mick Litjens. In dit persoonlijke blad lieten vrienden, familie en collega’s weten wat zij deden en deelden met Mick.

De uitgave van 52 pagina’s bestaat uit 11 pagina’s gepersonaliseerde reclame, uit twee fotoreportages, twee reisverhalen, twee interviews, drie columns en een aantal rubrieken. Het geheel doet recht aan het (werk)leven van Mick. In dit voorbeeld treft u een reclame, een reisverhaal, een fotoreportage en een column aan.

Meer

Harry Hoogma

Hiernaast vindt u de link naar een videodocument dat gaat over Harry Hoogma. De video, gemaakt door Journalist/Regisseur René Eijsink, gaat over een man die na veertig dienstjaren de deuren van zijn familiebedrijf sluit.

Harry Hoogma uit Steenwijk werd gevolgd en gefilmd op zijn laatste werkdag en daarna nogmaals geinterviewd om de geschiedenis van zijn familie en zijn bedrijf, in gezelschap van zijn vrouw, nog eens rustig na te beschouwen. 

Meer

Als De Dag Van Gisteren

Als De Dag Van Gisteren was een goed bekeken, alom geprezen serie die de voorbije jaren werd uitgezonden op RTV Oost, een serie waarin mensen vertelden over gebeurtenissen die van grote invloed waren geweest op hun leven.  

Journalist/Regisseur René Eijsink was als journalist/regisseur verantwoordelijk voor de totstandkoming van dit programma. De video hiernaast is een compilatie van vier voor de serie gemaakte portretten en is exemplarisch voor het werk van René Eijsink. 

Meer

Wim de Berg

De cover hier rechts toont een foto van Wim en Mary de Berg, het is een foto van een schilderij dat van dit echtpaar uit Hoogeveen werd gemaakt. Het levensboek van Wim gaat over hun liefde, maar ook welk leven ervoor nodig was om elkaar te vinden.

Wim en Mary waren samen cursist tijdens de cursus levensboek maken van MijnVerhaal in het Hunehuis in Havelte. En hoewel Wim met een vinger typt, was hij de eerste cursist die met hulp van MijnVerhaal zijn eigen levensboek maakte. Om reden van privacy tonen we hier enkel de cover van het boek.

Meer

Tilly

De cover hier rechts toont een jeugdfoto van Tilly, een vrouw die in 1941 in Utrecht werd geboren, een stad waar ze opgroeide en vandaag de dag nog steeds woont. Tilly beschrijft in haar boek wat ze herinnert van de tweede wereldoorlog, hoe zij als kind uit een Rood nest, naar school ging, speelde en vakantie vierde.

Het boek verhaalt in tachtig, rijkelijk met beeld gevulde pagina´s, over de eerste zestien jeugdjaren van een veelzijdig leven. Het boek is door de hoofdpersoon zelf geschreven en door MijnVerhaal geredigeerd en opgemaakt. Om reden van privacy tonen we hier enkel de cover van het boek.

Meer